Uncategorized

BACK TO SCHOOL WITH FJALLRAVEN

Processed with VSCO with a6 preset

De vakantie is natuurlijk nog lang niet voorbij, maar toch liggen de winkels alweer vol met back to school spullen. Zelf vind ik het altijd heel leuk om rond deze tijd op zoek te gaan naar mooi schriften en bureaugerief. Maar het allerbelangrijkste blijft toch nog altijd je schooltas. Onlangs kreeg ik een mailtje van Duifhuizen tassen en koffers met de vraag of ik me wou aansluiten bij hun Back to School campagne. Ik mocht van hen uit hun gamma een schooltas uitkiezen om hier een blogpost over te schrijven. Toen ik zag dat ze rugzakken van het populaire merk Fjällräven verkopen, hoefde ik niet lang meer na te denken. Benieuwd naar mijn bevindingen over deze rugzak?

Fjällräven is een Zweeds merk dat gespecialiseerd is in outdoorkleding en trekrugzakken. Het merk is ontzettend populair in Scandinavië maar ook in België en Nederland is het vrij populair. Leuk weetje: ‘fjällräven’ betekent poolvos in het Zweeds, vandaar het logo.

DSC06941

Ik koos voor het Fjällräven Kanken classic model in de kleur navy. Ik heb lang getwijfeld over welke kleur ik het mooist vind. De kleur ‘sky blue’ of ‘plum’ vind ik ook ontzettend mooi. De kleur die ik gekozen heb is vrij basic maar ik vind dat het donkerblauw mooi past bij het rood/witte logo.

DSC06923DSC06918

Duifhuizen tassen en koffers verkoopt niet alleen het classic model, maar ook het mini model en de laptop versie. Aangezien ik voor mijn hoorcolleges op de universiteit vrij vaak een laptop nodig heb leek het me wel handig om dan ineens een rugzak te hebben die hieraan aangepast is. Ik heb vooraf veel opzoekwerk gedaan en bleek dat een Macbook Air, de laptop die ik gebruik voor school, ook past in het standaard model. Net als een dikke A4 map. Handig om te weten! De Fjällräven Kanken rugzak ziet er namelijk op het eerste zich best klein uit. Je zou het niet meteen zeggen, maar er kan heel veel in!

DSC06887DSC06883

Ik heb altijd de gewoonte gehad om een handtas mee te sleuren naar school, wat niet altijd even handig is. Ik moest mijn laptop altijd in een aparte laptoptas steken om hem te beschermen, terwijl hier gewoon een laptop-vak inbegrepen is. Ook is de rugzak van heel goede kwaliteit + waterbestendig. Hoe vaak ik het wel niet meegemaakt heb dat al mijn boeken doorweekt waren doordat ik op een regenachtige dag een tote bag meenam naar school…

Zoals ik al zei ben ik nooit echt een ‘backpack kinda girl‘ geweest. In mijn middelbare school lopen veel meisjes naarmate ze het vierde jaar bereiken met een handtas rond in plaats van een rugzak. Toen ik naar de unief ging is dat bij mij dan ook zo gebleven. Ik vind dat een mooie handtas er (meestal) meer fashionable uitziet en ik vind het ook gewoon handig om meteen bij mijn spullen te kunnen zonder eerst die rugzak van mijn rug te moeten halen. Toch vind ik dat deze rugzak er heel goed uitziet. Misschien is het omdat er ook zo’n grote hype rond is, het is en blijft tenslotte maar een basic rugzak met een logo’tje op, maar I’m in love. Deze kan ook met veel kledingstijlen gedragen worden.

Bron: Pinterest

Ik droeg de rugzak zaterdag voor het eerst toen ik een hele dag in Gent doorbracht. Doordat ik hem nog niet gebruikt heb voor school, kan ik nog niet met zekerheid zeggen of ik hem de volle 100 procent aanraad, maar ik heb toch alvast een aantal voordelen ontdekt. Om deze blogpost samen te vatten:

– De rugzak heeft een apart laptopvak, wat superhandig is voor studenten zoals ik.
– De stof is waterdicht, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je schoolboeken etc nat kunnen worden.
– De rugzak lijkt vrij klein, maar er kan een heleboel in. Geloof mij! Voor school is deze dus zeker geschikt. Tenzij je gewend bent van heeeeel veel boeken mee te sleuren, natuurlijk. Maar er kan zeker en vast een dikke A4 map in.
– In de rugzak is een soort van kussentje inbegrepen. Dit kan je gebruiken als je bijvoorbeeld op het gras wil zitten in de pauze. Ik denk niet dat ik dit erin ga laten, maar wel leuk dat ze hieraan denken!

De rugzakken van Fjällräven Kanken zijn te koop bij Duifhuizen tassen en koffers.
Heb je zelf nog vragen over het model, wat er in past etc, laat gerust een reactie achter.

XOXO, Chloé

2 Replies to “BACK TO SCHOOL WITH FJALLRAVEN”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *